Kew Gardens grundades 1759 av prinsessan Augusta och har världens största samling av levande växter. Parken har varit med på Unesco’s världsarvslista sedan 2003. Totalt finns det över 30 000 växtarter, eller varianter på växter, från alla världens hörn i Kew Gardens. Dessa växer antingen i olika stora växthus med egna klimatzoner eller fritt ute i parken. Samlingarna erbjuder framför allt ett levande referensbibliotek för forskare, men är även en stor turistattraktion med nästan två miljoner besökare varje år.

Vi besökte Kew Gardens vid precis rätt tillfälle. Hela parken stod i full blom. Det var otroligt vackert med alla blommande tulpaner, magnoliaträd, körsbärsträd och syrener. Bara för att nämna några, det finns som sagt över 30 000 olika växter där. Som besökare får man gå in i de olika gigantiska växthusen, eller promenera runt bland de levande träden och buskarna ute i den stora parken. Häftigt är också att gå runt bland trädtopparna på Treetop Walkway, 18 meter ovanför marken.

Bra utsikt över parken får man i Treetop Walkway som byggdes 2008.

Trots att det bara är början av april var det strålande sol och runt 23 grader i luften när vi var där. Härligast var därför att ströva runt i de olika skogarna. Vi hittade en solig glänta där vi kunde ligga ett tag och låtsas som att vi inte befann oss i Europas största stad. Flygplatsen Heathrow ligger dock ganska nära, så den illusionen brast tyvärr ganska ofta på grund av inflygande plan.

Var: Kew Gardens ligger i Kew, Richmond i sydvästra London, ungefär 30 minuter från centrum med tunnelbana.

När: Parken har öppet året runt. Öppettiderna varierar med årstiderna, men de öppnar kl.10 varje dag. 

Pris: £15.50 för vuxna, £2.50 för barn mellan 4-16 år, fri entré för barn under 4 år,  £14.50 för studenter, personer över 60 år eller med en funktionsnedsättning.