I veckan kom circus Trump på besök till London. Den amerikanska presidenten skapade stora rubriker redan innan han kom hit. Han gav till exempel en väldigt uppseendeväckande intervju till tabloiden The Sun där han bland annat sa att Theresa Mays plan på en mjuk Brexit var dålig och kunde leda till att det inte blev något handelsavtal mellan USA och Storbritannien. Han sa även att Boris Johnson, som avgick som utrikesminister så sent som i måndags, skulle bli en utmärkt premiärminister och att Londons borgmästare Sadiq Khan ligger bakom att det är så hög kriminalitet i den brittiska huvudstaden för att han tillåtit så många invandrare att flytta hit, något så klart inte Sadiq Khan bestämmer över.

Donald Trump är inte populär i London. Det finns så klart flera orsaker till det. Förra året retweetade han bland annat tre anti-muslimska videos från en brittisk högerextremist, något många britter blev upprörda över. Han har även haft en långvarig fejd med Sadiq Khan, som för övrigt är muslim. London är en multikulturell stad där folk med alla religioner samsas. Protesterna mot Trump var därför stora i den brittiska huvudstaden, men även på flera andra håll i landet. Tiotusentals personer demonstrerade i fredags samtidigt som en jättelik ballong föreställande Donald Trump i blöja seglade genom London.

Nu har Donald Trump åkt vidare till Finland för att träffa Rysslands president Vladimir Putin. Men medan han var här pratade jag om hans besök i Aktuellt, Morgonstudion och live på webben. De två förstnämnda insatserna går att se nedan.

Fel
Den här filmen finns inte