Storbritanniens före detta utrikesminister Boris Johnson har ännu en gång hamnat i blåsväder. Det handlar om en tidningskrönika han skrev i Daily Telegraph som handlar om burkaförbudet i Danmark. I kolumnen är han emot att införa ett liknande förbud i Storbritannien, men jämför samtidigt bruka-klädda kvinnor med bankrånare och brevlådor.

Reaktionerna har varit kraftiga. Bland annat har flera muslimska kvinnor skrivit ett öppet brev där de säger att de frivilligt bär heltäckande Burka eller Niqab samt att de fruktar att hotbilden kommer att öka mot dem i och med Boris Johnsons uttalanden.

Samtidigt har något av ett inbördeskrig brutit ut i det konservativa partiet. Många av Boris Johnsons partikamrater säger att hans kommentarer är islamofobiska och har uppmanat honom att be om ursäkt. Bland annat har premiärminister Theresa May gjort det. Men Boris Johnson anser inte att han har gjort något fel och vägrar.

Andra framstående politiker inom Torries försvarar honom och säger att det hela är en häxjakt ledd av de som vill få bort Boris Johnson en gång för alla. En som försvarar honom är också skådespelaren Rowan Atkinson, mer känd som Mr. Bean, som anser att man måste få skämta om religioner, även om han inte tycker att Boris Johnsons skämt är särskilt bra.

De flesta här i Storbritannien tror att Boris Johnson är ute efter att ta över som partiledare för de konservativa när Theresa May avgår. Många experter tror också att Boris Johnson är medvetet provocerande i sina uttalanden för att öka sina chanser framöver. Det verkar också ha lyckats till viss mån. Innan Boris Johnson avgick som utrikesminister förra månaden låg han på fjärde plats bland de kandidater konservativa väljarna helst vill se som partiledare efter Theresa May. I de senaste undersökningarna har han hoppat upp till första plats.

Det här är heller inte första gången Boris Johnson hamnar i blåsväder. Förra året sa han till exempel att Libyen har en otrolig potential som land med sina kritvita stränder och unga befolkning. De måste bara få bort alla döda kroppar först. Han har även jämfört EU med Nazi-Tyskland och påstått att USA:s före detta president Barack Obama tog bort en byst av Winston Churchill i Vita Huset för att han är halv-kenyan och därför hyser ett agg mot det brittiska imperiet.

Igår kom i alla fall beskedet att Boris Johnson kommer att utredas internt av det konservativa partiet. De ska ta reda på om han har brutit mot partiets stadgar med sina uttalanden. Om de anser att han har gjort fel skulle det kunna leda till att han tillfälligt stängs av eller till och med utesluts helt ur det konservativa partiet.

I morse var jag med i Morgonstudion och pratade om den senaste Boris Johnson-skandalen. Finns att se här från kl.7.47