I förra veckan ringde de från SVT:s Morgonstudion och frågade om jag kunde vara med och prata om eventuella följder av en hård Brexit. Alltså vad som händer om Storbritannien går ut ur EU i mars nästa år utan påskrivet avtal. Det med anledning av att den brittiska regeringen publicerade ett antal dokument om hur de själva och britterna kunde förbereda sig för detta scenario.

Jag sa att det inte gick för att jag just då var i Stockholm, men det visade sig inte vara några problem. Jag kunde komma in till studion istället och ge en kommentar på plats. Sagt och gjort åkte jag dit tidigt på morgonen och blev ordentligt sminkad innan jag fördes in i studion för att bli intervjuad av Karin Magnusson och André Pops.

Normalt är jag med på länk från London och får då sköta allt från smink (puder) till ljus- och ljudsättning för att sedan filma mig själv. Det är ofta det blir teknikstrul och mycket energi går åt till att se till att bilden går i tv-apparaterna över huvud taget. Det var därför skönt att slippa tänka på ljud, ljus och bild för en gångs skull för att istället helt koncentrera mig på ämnet för dagen.

Resultatet går att se här. Jag är med från kl.6.17