Idag var det tänkt att den stora brexit-omröstningen skulle äga rum i det brittiska parlamentet. I stort sett alla var överens om att Theresa Mays förslag skulle röstas ned, frågan vara bara med hur mycket. Om det bara var med 50 röster, skulle det trots nederlaget ses som en framgång. Men det spekulerades i att hon skulle röstas ned med så många som 200 röster och då skulle hon troligen fått avgå som premiärminister.

Igår var jag med i SR:s podcast Europapodden tillsammans med Londonkorrespondenten Claes Aronsson och Ekots utrikesreporter Patrik Holmström för att prata om utsikterna för Theresa Mays förslag och spekulera i framtiden för henne och Brexit. Kommer Storbritannien lämna EU helt utan avtal, eller stannar de kanske kvar trots allt? En halvtimme innan inspelning meddelar dock den brittiska premiärministern att omröstningen skjuts på framtiden. Ännu en dag av kaos i brittisk politik således.

Det är fortfarande oklart när den kommer äga rum. Det enda man vet är att det kommer ske innan den 21 januari nästa år. I veckan åker Theresa May till Haag och Berlin för att träffa statsminister Nederländernas premiärminister Mark Rutte och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Rundturen avslutas i Bryssel där samtal ska hållas med Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

Theresa May hoppas att hon ska kunna förhandla om avtalet och särskilt förtydliga passagen om ”backstop”, det skyddsnät som kommer lösas ut om Storbritannien och EU inte har skrivit under ett avtal innan övergångsperioden är över för att förhindra en hård gräns mellan Irland och Nordirland. Det många är oroliga över i Storbritannien är att det inte finns någon bortre tidsgräns för hur länge denna backstop ska gälla, samt att både EU och Storbritannien måste vara överens om när det ska upphöra. Det finns alltså en risk att det pågår för evigt.

Här kan du lyssna på avsnittet av Europapodden där jag medverkar och diskuterar de senaste turerna i brexit-röran.