Idag hörde SVT Sport av sig och undrade om jag kunde göra några intervjuer med Chelsea-fans de kunde använda i sina sändningar. Tidigare under dagen blev det klart att Malmö FF kommer möta Chelsea i nästa omgång av Europa League. Jag begav mig till deras hemmaarena Stamford Bridge i jakt på några fans och tänkte att det skulle bli en enkel match. Jag hade aldrig föreställt mig att det skulle bli så här krångligt.

Väl på plats blev jag tillsagd av en vakt att jag inte fick filma på området utanför arenan utan tillstånd från Chelseas pressavdelning. De kunde inte nås via telefon, utan jag var tvungen att skicka ett mejl till dem som jag fortfarande inte har fått svar på. På gatan Fulham Road utanför arenaområdet var det däremot fritt fram att filma. Men att hitta fans som ville prata med mig var desto svårare. De som kom dit en måndag eftermiddag var i stort sett bara turister från Asien eller Sydeuropa. De kunde knappt prata engelska och visste absolut inte att det ägt rum en lottning tidigare under dagen. Det kom förbi en hel del folk också som jobbade för klubben också, samtliga hade skrivit på kontrakt att de inte fick uttala sig i media.

Sagt och gjort begav jag mig till några pubar i närheten för att hitta några Chelsea-fans. Problemet är bara att Stamford Bridge ligger i Fulham och det bor nästan inga Chelsea-fans i området. Det är lite som att åka till Friends Arena och leta efter Hammarby-fans. Till slut hittade jag Dave Roche på puben The Oyster Rooms. Han ställde upp på en intervju och var mycket hjälpsam. Han frågade runt om det fanns några andra fans på plats, när det inte gjorde det hänvisade han mig istället till puben Rileys på Kings Road.

Äntligen hade jag hittat rätt. Rileys är ett riktigt stammishak för Chelsea-fans och även om det fortfarande var eftermiddag och matchfri dag, satt det ändå ett gäng fans runt ett bord jag kunde prata med. Som förväntat var det ingen som visste särskilt mycket om Malmö FF som lag och det var ingen som trodde att de kommer hota Chelsea på något sätt. Det återstår att se hur det går med det. Tidigare i år lyckades Östersund vinna en av matcherna mot Arsenal i just Europa League, så större under har hänt.

Sändningen av Sportnytt där intervjuerna med Chelsea-fansen har klippts in i ett inslag går att se här.