Idag träffade jag simmaren Sarah Sjöström vid fotbollsklubben Chelseas hemarena Stamford Bridge för SVT:s Sportnytt. Hon är i London för att tillsammans med runt 20 andra av världens bästa simmare för att diskutera en helt ny simtävling ISL, International Swimming League, som är tänkt att bli en konkurrent till FINA:s egna världscup-tävlingar.

Den nya tävlingsformen är långt ifrån okontroversiell. FINA har till exempel hotat simmare som ställer upp i ISL:s tävlingar med avstängning från framtida mästerskap (FINA håller i både EM och VM på både lång och kort bana). Anledningen till att världens toppsimmare vill se en konkurrerande tävlingsform är framför allt att de inte anser att ersättningen är för låg i FINA:s tävlingar, särskilt för de strax utanför det absoluta toppskiktet som inte vinner några medaljer.

Det var andra gången jag var vid Stamford Bridge den här veckan. Så sent som i måndags var jag där i jakt på Chelsea-fans efter att det blivit klart att de kommer möta Malmö FF i nästa omgång av Europe League. Skillnaden i mottagande kunde inte vara större. I måndags blev jag tillsagd att jag inte fick filma vid Stamford Bridge utan tillstånd från Chelseas pressavdelning som bara går att kontakta via mejl. Två dygn senare har pressavdelningen fortfarande inte svarat. Dagens event kunde inte ha varit längre från. Alla världens simmare fanns tillgängliga för intervjuer och så även mannen bakom ISL, den rysk-ukrainska miljardären Konstantin Grigorishin.

En intervju med Sarag Sjöström går att läsa här.