Theresa Mays Brexit-förslag röstades som väntat ned i det brittiska underhuset igår kväll. Men ingen hade förväntat sig att det skulle bli ett sådant enormt nederlag. Aldrig tidigare har ett förslag från en sittande brittisk regering röstats ned med så stor marginal. 230 fler nejröster blev det till slut.

På dagens förstasidor går att läsa hur Theresa May har förnedrats och tabloiden The Sun har klippt in hennes huvud på den utdöda fågeln dronten med rubriken ”Brextinct”. Det efter att hennes ärkerival, den hårdföra brexitören Jacob Rees-Mogg sagt att ”Theresa Mays förslag får dronten att se energisk ut”. Ikväll kommer det hållas en förtroendeomröstning mot regeringen, som det ser ut nu kommer Theresa May klara sig då det konservativa partiet och nordirländska DUP absolut inte vill se Jeremy Corbyn som premiärminister. Men allt kan fortfarande hända när det gäller Brexit.

Tidigare i morse var jag med och pratade om de senaste Brexit-turerna i SVT:s Morgonstudion, samt hur det kommer gå för svenskar bosatta i London. Igår kväll besökte jag det svenska residenset där ambassadören med personal hade en informationsträff för svenska studenter. Trots att omröstningen i underhuset skedde samtidigt var stämningen god. För de flesta studenter var det första gången de besökte residenset på New Cavendish Street, vilket så klart var spännande. Många hade dock frågor som rörde hur de kommer drabbas vid Brexit och framför allt om det blir en helt avtalslös version. Kommer studieavgiften höjas för studenter som inte är brittiska medborgare var det många som undrade.

Ambassaden tipsade om att spara på alla dokument som visar att man är bosatt i Storbritannien innan den 29 mars i år. Men framför allt är det viktigt alla att hålla sig uppdaterad. Ambassaden lägger ut all den senaste informationen på sin hemsida om hur svenskar riskerar att drabbas och vilka åtgärder man kan vidta. Varje fredag eftermiddag har de sedan en vecka tillbaka också en särskild telefontid till svenskar som har frågor om Brexit.

Min medverkan i Morgonstudion går att se här från kl.06.08