Inom kort får prinsparet Harry och Meghan sitt första barn. Det råder självklart babyyra i landet. Men rapporteringen är också ganska syrlig, framför allt när det gäller Meghan Markle.

Kritiken handlar framför allt om att Meghan Markle anses leva ett liv i lyx och flärd långt ifrån hur verkligheten ser ut för vanligt folk. Hon har i stort sett alltid dyra designkläder på sig och för ett tag sen hölls också en baby shower för henne i New York. Hon flög privatjet fram och tillbaka, bodde på lyxhotell och gav goodie bags till sina kompisar för över tusen kronor styck. Totalt sägs resan ha gått på flera miljoner kronor.

Samtidigt fortsätter ryktena om att hon bråkar med sin svägerska prinsessan Kate Middleton. Nyligen stod det till exempel i tabloiderna att en konflikt blossat upp mellan dem kring den prestigefyllda trädgårdsmässan Chelsea Flower Show. Kate är med och designar en trädgård under mässan och det gör också en välgörenhetsorganisation som Meghan Markle är engagerad i. Det hela beskrivs som något av rosornas krig. Men som sagt handlar i stort sett allt det här om rykten och det är svårt att veta vad som är sant eller inte när det gäller deras relation.

I sociala medier får både Meghan och Kate Middleton många elaka och hatiska kommentarer. Även bland brittiska medier är tonen hård, framför allt mot Meghan Markle. Journalisten Piers Morgon verkar driva något sorts personligt krig mot henne. Han skriver bland annat att hon är falsk, lyckosökerska som bara är ute efter att klättra på den sociala stegen. Det har gått så långt att Meghan Markle berättar att hon helt har slutat att läsa tidningar och twitter helt för att inte påverkas negativt.

Man kan verkligen säga att smekmånaden med den brittiska pressen är över. Förutom att hon kritiseras för att ha dyra vanor får hon ofta utstå kritik för att hon anses bryta mot det kungliga protokollet. Det handlar om allt från att hon bär fel sorts kläder till att hon har håret uppsatt på fel sätt, så hon nagelfars verkligen in i minsta detalj.

Hon får en del stöd av brittiska kolumnister, som menar att tonen i tabloiderna är för hård. Men den som har rutit ifrån mest är kanske Hollywood-stjärnan George Clooney som menar att rapporteringen kring Meghan Markle är orättvis och att det på sikt kan leda till att hon möter samma öde som prinsessan Diana. Men också för det stödet har Meghan Markle fått kritik. Att hon är god vän med George Clooney ses som ytterligare ett bevis att hon står långt ifrån ”vanligt folk”,

Intresset för Meghan Markle stod verkligen på topp vid bröllopet med prins Harry förra våren. Hon sågs av många som om en välbehövlig frisk fläkt i kungafamiljen då hon är amerikanska, skådespelare och hennes mamma är afro-amerikansk. Om man kollar på populariteten för alla kungligheter ligger hon på plats sex, efter sin man prins Harry, Drottningen, Prins Philip, prins William och Kate. Men hon ligger i alla fall före Prins Charles och Camilla.

Men att intresset för prinsparet fortfarande är enormt bevisades när de skaffade ett gemensamt Instagram-konto tidigare i veckan. Paret fick en miljon följare på bara 5 timmar och 45 minuter. Aldrig tidigare har ett konto uppnått den milstolpen på kortare tid. Tidigare idag var siffran uppe i 3,7 miljoner följare. Det trots att kontot startade så sent som i veckan och hittills bara består av fyra inlägg.

Prinsparet valde att döpa sitt konto till ”sussexroyal” på Instagram eftersom de är hertig och hertiginna av Sussex. Problemet var bara att det var en annan person som redan hade det namnet., en 55-årig körskolelärare från södra England. Instagram löste det genom att helt enkelt ta hans Instagram-namn och ge till prinsparet. Det utan att ens fråga mannen om det var okej. Den här mannen har så klart redan pratat ut i brittisk press om händelsen.

Snart kommer i alla fall en kunglig bebis och det kommer troligen påverka Meghan Markles ställning. Britterna älskar verkligen sitt kungahus och det finns nästan inget som firas lika mycket som en kunglig bebis. Jag kan tänka mig att Meghan Markle kommer att bli mer populär igen när bebisen väl har kommit till jorden.