Igår blev det klart att USA:s president Donald Trump gästar det brittiska kungahuset i juni. Senast Trump gästade Storbritannien förra året fick han ett allt annat än varmt välkomnande av britterna.

Förra sommaren när Donald Trump var på besök demonstrerade upp till en kvarts miljon människor på gatorna i London och en gigantisk luftballong föreställande Donald Trump i blöja vajade utanför parlamentshuset. Även denna gång väntas det bli stora protester och kanske till och med en ännu större Baby Trump-ballong. I vanliga fall brukar presidenter på statsbesök bjudas in till parlamentet för att hålla tal för underhuset och överhuset. Underhusets talman John Bercow sa inför förra besöket att han inte vill bjuda in den amerikanska presidenten. Så det återstår att se hur det blir med det.

Under besöket kommer Donald Trump och hans fru Melania framför allt delta i en ceremoni i Portsmouth i södra England för att högtidlighålla att det gått 75 år sedan den stora landstigningen i Normandie under andra världskriget. Han kommer även träffa premiärminister Theresa May för att prata framtida relationer mellan Storbritannien och USA. Troligen kommer det också hållas en stor bankett på Buckingham Palace i centrala London. Men än så länge har inte så mycket detaljer offentliggjorts.

Brittiska kungahuset är annars som så ofta i fokus för spekulationer och ryktesspridning. När kungafamiljen skulle på påskgudstjänst i söndags, vilket även var drottning Elizabeths 93-årsdag, pratades det mycket om den kyliga relationen mellan prinsbröderna William och Harry. På bilder kan man se att prins Harry och prins William inte kommer eller går tillsammans till gudstjänsten som de brukar göra.I brittisk press skrivs det därför att det här kan ses som ett tecken på att relationen mellan dom båda bröderna är kylig och det sägs bero på att prins Harry är missnöjd med hur prins William och Kate behandlar Meghan Markle. Men som vanligt när det gäller brittisk press får man ta allt med en nypa salt.

Båda prinsparen är väldigt populära bland den brittiska allmänheten. Prins William och Kate kanske ses som lite mer ordentliga och möjligen lite stela. Men då kommer också William bli kung så småningom. Prins Harry har seglat upp till att bli den mest populära brittiska kungligheten. Det är lite mer glitter och Hollywoodglamour kring honom och Meghan. Inte minst på grund av att dom är vänner med Oprah Winfrey, George och Amal Clooney och Barack Obama. De ses nog också som något mer avslappnade och jordnära.

The Sunday Times rapporterade i helgen att kungahuset har planer på att förflytta Harry och Meghan till Afrika. Det spekuleras i att det här skulle vara ett sätt för prins Harry och Meghan att komma bort från den intensiva bevakningen i Storbritannien. Det skrivs till och med att Meghan Markle kan bli lika stor som prinsessan Diana. En annan anledning varför de skulle flytta utomlands är att Storbritannien kan utnyttja deras populäritet till att stärka relationen med andra länder. Antingen Sydafrika eller Botswana tror man skulle vara aktuella i så fall.