Klockan 22 igår kväll släpptes den stora vallokalsundersökningen och den visade att Tories går mot en jordskredsseger i det brittiska valet. De ser ut att få den största konservativa majoriteten sedan Margaret Tatcher vann med Tories 1987. Samtidigt gör Labour sitt sämsta val sedan 30-talet och förlorade i flera valkretsar de har hållit sedan första världskriget. Tories vann i flera valkretsar där de aldrig vunnit tidigare. Att Boris Johnson skulle få en egen majoritet i underhuset var det mycket som tydde på, men att mariginalen skulle bli så här stor var väldigt överraskande. Det innebär också med största sannolikhet att Storbritannien lämnar EU 31 januari i början av nästa år. Jag var uppe större delar av natten och följde rapporteringen, tidigt i morse gav jag också en första rapport till Morgonstudion i regn och snålblåst utanför parlamentet.