Igår hade drottningen krismöte på Sandringham med prins Harry, prins William och de båda brödernas pappa prins Charles. Det ryktades även att Meghan Markle skulle vara med på länk, men på grund av risk för avlyssning var hon troligen inte det. Efter mötet publicerades ett uttalande från drottningen där det stod att hon går prins Harry och Meghan till mötes i deras önskan att kliva ner från sina roller som ”seniora medlemmar” av kungafamiljen.

Under en ”övergångsperiod” ska de pendla mellan Storbritannien och Kanada tills man kommer fram till hur deras framtida roller ska se ut.Uttalandet var ovanligt personligt för att komma från drottningen. Hon använde ordet ”familj”  åtta gånger och menade då både prinsparets lilla familj och den större kungafamiljen. Hon använde inte heller parets kungliga titlar utan benämnde dem som ”Harry”, ”Meghan” och ”the Sussexes”, något som kanske ger en hint om hur deras titlar kommer se ut i framtiden?

Parets beslut att kliva ner från sina kungliga uppdrag och flytta till Kanada har i Storbritannien snabbt och skämtsamt fått gå under namnet ”Megxit”. Likheterna med Brexit är flera. Dels kommer den verkliga Brexit ske om bara några veckor och precis som med Megxit kommer det först vara en övergångsperiod där allt är som nu, tills man har kommit fram till hur framtida relationer ska se ut.

I morse var jag med i Morgonstudion och pratade om den senaste utvecklingen i Megxit-härvan.