Ikväll var jag med i Coronaspecial på SVT2 med det senaste om läget i London och Storbritannien. Under helgen som gick var alla pubar, restauranger, teatrar och gym tvungna att stänga ner för att hindra spridningen av Corona-viruset. Samtidigt kom våren på allvar till landet. Många passade på att åka ut till Londons parker och till nationalparker runt om i landet för att få frisk luft och motionera. Något man uppmuntrats till från statligt håll. Men tydligen blev det lite väl uppsluppen stämning. Under kvällen höll Boris Johnson ett krismöte, ett så kallat Cobra-möte, med hela regeringen. Senare på kvällen höll han ett tal till nationen där han sa att alla britter måste stanna inne. Alla icke nödvändiga affärer måste stänga ned och man får bara gå ut om man absolut måste eller för en daglig motion. Alla grupper större än två förbjuds om man inte bor i samma hushåll. Det här visste jag alltså inte när jag var med och gav en direktrapport i Coronaspecial, men eftersom Boris Johnson skulle hålla ett tal till nationen förstod de flesta ändå att han skulle meddela något stort.