Igår kom nya siffror om hur många som avlidit på grund av Corona-viruset i Storbritannien, 259 personer hade avlidit under bara det senaste dygnet och det totala antalet översteg för första gången 1000 dödsfall. I fredags konstaterades det att Boris Johnson testat positivt för Corona-viruset, så även hälsominister Matt Hancock. Det samtidigt som regeringens högsta medicinska rådgivare Chris Whitty uppvisade symptom för Covid19. Alla tre befinner sig nu i självisolering, men sköter fortfarande sina jobb på distans, som så många andra här i Storbritannien.

Deras insjuknande visar hur lätt viruset sprids och att det inte diskriminerar. Alla tre har fått kritik för att de inte har följt sina egna utsatta riktlinjer om att jobba hemifrån och undvika kontakt med alla som inte bor i ens eget hushåll. Tidigare i veckan var till exempel Boris Johnson i underhuset för den traditionella utfrågningen varje onsdag. Även om det var rejält utglesat i bänkraderna, mötte han fortfarande flera parlamentsledamöter.

Annars känns det generellt som att folket nu har tagit till sig alla nya riktlinjer, alltså att man bara få gå ut om absolut nödvändigt och endast en gång för daglig motion. Man ska dessutom hålla två meters avstånd från alla man stöter på utomhus. Förra helgen var det rekordmycket folk ute i Londons parker och i flera nationalparker runt om i landet. Denna helg rapporterar polisen att det är betydligt lugnare. Skillnaden är att nu patrullerar polisen de mest populära utflyktsmålen och säger åt folk att åka hem. Om man inte lyssnar har de dessutom rätt att utfärda böter.