Två veckor efter att Boris Johnson skrevs ut från sjukhuset spekuleras det i brittisk press att Boris Johnson kommer att vara tillbaka på jobbet igen nästa vecka, kanske så snart som på måndag. Men först måste han få klartecken från sin läkare. I Storbritannien undrar alla när de tuffa restriktionerna ska släppa. I Oxford har de också tagit fram ett vaccin som de nu har börjat testa. 500 personer ska vara med i studien, varav hälften får vaccinet och andra hälften en placebo-variant. Försökspersonerna kommer inte att utsättas direkt för covid19-viruset utan tanken är att de ska utsättas för viruset ute i samhället. Ett problem är om man får ned antalet smittade i samhället, så kanske det blir svårt att avgöra om vaccinet fungerar eller inte. Forskarna bakoms vaccinet är hoppfulla och säger att de kan producera 1 miljoner doser till september. Det återstår att se om det fungerar.