Idag öppnar alla skolor i England för första gången i år. Mina barn har inte gått i skolan sedan början av december, så det är en stor dag. Det har verkligen varit jobbigt för alla inblandade med hemskola. Som förälder har det varit svårt att kombinera jobb med att vara hemskolelärare och ta hand om barnen. Bara en sådan sak som att behöva ordna tre måltider per dag varje dag i veckan är en utmaning. Diskmaskinen behöver konstant tömmas och helst ska barnen komma ut och få lite frisk luft också. Barnen har så klart saknat sina klasskamrater och lärare, även om de har sett dem över zoom. Enligt lag är det endast lagligt att träffa en person utanför sitt eget hushåll utomhus om man motionerar med denna, att sitta eller stå still är inte okej. Även barn räknas med i detta, med andra ord får barn leka med en kompis utomhus om de inte är helt själva. Till skillnad från förra vårens lockdown har dock lekparkerna varit öppna. Att hindra barn från att leka med varandra på en lekplats är i stort sett omöjligt och också något polisen sett mellan fingrarna kring. Jag har i och för sig sett poliser på lekplatser där de sagt till vuxna att inte stå och prata med personer utanför sitt eget hushåll, men de sa aldrig något om barnen. Men idag öppnar alltså skolorna igen, det går att höra suckar av lättnad från föräldrar runt hela landet.

Jag pratade om att skolorna äntligen öppnar igen i Morgonstudion. Men först diskuterade vi det alla i Storbritannien pratar om idag, nämligen prins Harrys och Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey som visades i USA under natten. Den har verkligen slagit ned som en bomb och lär dominera nyheterna den närmaste tiden.