En våg av rån mot fotbolls-spelare pågår i England, det rapporterar brittiska medier. En av de drabbade är landslagsmålvakten Robin Olsen och hans familj, som blev rånade i sitt hem.

Det här är så klart en fruktansvärd händelse som framför allt har skakat om Robin Olsen och hans familj, men även andra spelare i Everton och andra Premier Leauge-lag i nordvästra England kring Liverpool och Manchester. Särskilt det faktum att Robin Olsen och hans familj var hemma vid rånet gör händelsen extra otäck. 

Enligt uppgifter i brittisk press ska Robin Olsen må okej efter omständigheterna. I måndags spelade hans Everton mot Chelsea hör på Stamford Bridge i London. Robin Olsen var inte med i truppen, men det sägs bero på en skada snarare än det som hände i helgen.

Även Everton-tränaren Carlo Ancelotti hade inbrott i sitt hus för bara några veckor sen. Enligt brittiska medieuppgifter ska hans dotter varit hemma när det ägde rum. Flera andra Premier Leuage-spelare ska också ha utsatts för rån och inbrott den senaste tiden. Förra året var det till exempel några som gjorde inbrott hos Liverpool-spelaren Fabinho och då tog smycken och hans bil. 

Rånet mot Robin Olsen ägde rum i Altrincham, utanför Manchester, där många fotbollsspelare bor. Flera klubbar sägs nu ha varnat sina spelare för att det kan röra sig om en organiseras rånarliga som riktar in sig på just fotbollsspelare. Dom har bett dom se bor i området att se över säkerheten hemma. Polisen utreder händelserna, men har än så länge inte sagt något om eventuellt misstänkta.