Ikväll leder Måns Zelmerlöw den brittiska uttagningen till Eurovision från Brighton Dome. Det är klassisk svensk schlagermark, då det var där ABBA vann Eurovision 1974 med Waterloo. I Storbritannien är mello inte särskilt stort. De har bara en tävling med sex deltagare. Tidigare utsåg BBC själva vilket bidrag som skulle sändas till Eurovision-finalen, men sedan några år tillbaka får tittarna vara med och bestämma i en telefonomröstning.

BBC kollar avundsjukt på hur det ser ut i Sverige med mångmiljonpublik varje helg under större delen av vintern. Därför har de tagit in Måns Zelmerlöw med förhoppning om att han ska blåsa nytt liv i tävlingen. Det är framförallt hans insats som programledare för Eurovision-finalen 2016 tillsammans med Petra Mede som gick hem hos den brittiska publiken. Då skrevs manuset av Edward af Sillén. Han har skrivit manus även denna gång. Ikväll får vi se om kuppen går hem.

Här finns min intervju med Måns Zelmerlöw som jag gjorde för Aftonbladet.

”Eurovision – You Decide” sänds på BBC 2 kl.19.30 ikväll brittisk tid. Men redan nu kan man lyssna på bidragen på BBC:s hemsida.