I tisdags föddes den nya prinsen på St Mary’s hospital nära Paddington i centrala London. Jag åkte dit för att få lite röster från exalterade britter, men jag hade inte väntat mig att intresset var så gigantiskt. Det handlade trots allt om Prins Williams och Kates tredje barn.

Utanför sjukhuset stod det dock flera hundra kamerateam från hela världen uppradade. Det var även smockat med folk som hoppades få en skymt av kronprinsparet och barnen. Jag kom för sent för att få en bra plats.

När prins William och Kate klev ut på sjukhustrappan med den nyfödda prinsen steg jublet bland åskådarna. Jag såg inte ens en skymt av den röda klänning Kate bar, som sågs en hyllning till prinsessan Diana.

Igår var jag med i Morgonstudion och pratade om det brittiska intresset för kungahuset. Det hela började dock med de brittiska reaktionerna på skåbilsattacken i Toronto. Där fanns det en del likheter med de terrorattacker som genomfördes i London förra året. Ibland blir det tvära kast. Inslaget går att se nedan.

Fel
Den här filmen finns inte