Igår kom han så. En liten pojke på 3260 gram. Prins Harry och Meghan Markles första barn som får plats nummer sju i den brittiska tronföljden.

Det här var en nyhet som helt dominerade agendan under hela gårdagen. För en gångs skull pratade man om något annat än Brexit.

Något som var intressant var att man inte riktigt visste innan var och när Meghan Markle skulle föda. Brittiska journalister och kungliga hardcore-fans hade därför härbärgerat utanför både sjukhus och nära prinsparets bostad i Windsor de senaste veckorna för att fira när väl nyheten kom ut.

Det var mycket som hölls hemligt inför födseln och det spekulerades i att barnet redan skulle vara fött. För några veckor sedan meddelade det brittiska hovet att de inte skulle berätta något om födseln, varken planerat förlossningsdatum eller plats. Det hade spekulerats i att Meghan Markle ville föda hemma i hemlighet och avslöja födseln först efter några dagar.

De ryktena tillsammans med att hon inte synts i offentligheten sen i mars gjorde att det var en del som spekulerade att barnet redan hade fötts. I slutändan verkar det ändå som att Meghan Markle i hemlighet födde på ett sjukhus i London trots allt, det eftersom hon var förstagångsföderska och hade gått över tiden vilket ökar riskerna.

Än så länge har de nya föräldrarna inte visat upp sonen. Anledningen till att de är så pass restriktiva beror förmodligen på att prinsparet, och framför allt Meghan Markle, fått otroligt mycket uppmärksamhet i Storbritannien ända sedan det blev offentligt att de var ett par för några år sedan. Meghan Markle har knappt kunnat visa sig i offentligheten utan att minsta detalj nagelfarits. Det har skrivits spaltmeter om vad hon haft på sig och om hon eventuellt brutit mot några kungliga protokoll. Genom att göra på det här sättet har pressen på Meghan Markle minskat både före och efter förlossningen.

Man kan undra varför det är ett sådant ståhej kring det nyfödde barnen som trots allt bara sjua i tronföljden. Det beror nog framför allt på att det är prins Harrys första barn. Han är för tillfället den mest populära brittiska kungligheten och det brittiska folket tog honom till sina hjärtan efter prinsessan Dianas död när han bara var en liten pojke. Sedan är också Meghan Markle verkligen en frisk fläkt i kungafamiljen med sin Hollywood-glamour. Hennes bakgrund som amerikanska, skådespelare och med en mamma som är afro-amerikan gör henne populär både här i Storbritannien och i USA.

Nu diskuteras det så klart också livligt kring namn på den lille kungligheten. Vadslagningsfirmorna tippar på något klassiskt brittiskt kungligt namn som Arthur, Albert eller Philip. Men prinsparet har redan brutit mot flera kungliga protokoll, så det spekuleras i att de kanske kommer välja något mer modernt namn. Just på grund av att pojken står så pass långt från tronen, så får prinsparet troligen större frihet att välja namn än vad prins William och Kate fick.