Imorgon släpper Netflix den efterlängtade andra säsongen av The Crown. I morse var jag var med i Morgonstudion tillsammans med Kulturnyheternas Tara Moshizi för att prata om den populära tv-serien.

The Crown är väldigt uppmärksammad i brittisk media. De flesta tidningar och tv-soffor har haft långa intervjuer med huvudrollsinnehavarna Claire Foy och Matt Smith, som spelar drottningen och prins Philip. Efter förlovningen mellan prins Harry och Meghan Markle råder det också lite allmän kunglig yra här i Storbritannien. Så de har gjort rätt bra reklam för serien kan man säga.

Serien har både hyllats och prisats. Den är också oerhört påkostad. Det spekuleras i att den första säsongen kostade nästan en miljard kronor att producera.

Bland de jag har pratat med som har sett serien, tycker alla att den är väldigt bra och trovärdig. Här om dagen var jag utanför Buckingham Palace för att prata med några britter om vad det är de gillar med The Crown.

(Inslaget ovan är inspelat och redigerat med min mobiltelefon. Jag använder även en extern mikrofon och ett stativ.)

Det är många som säger att drottningen och prins Philip framstår som lite mer mänskliga nu efter att de har sett serien. Framför allt har många, inklusive jag själv, lärt sig mycket om både det brittiska kungahuset och engelsk nutidshistoria. Trots att det är en drama-serie, är det många som ser den lite som en dokumentär.

Vad det brittiska kungahuset tycker om The Crown vet man inte. De har inte kommenterat serien över huvud taget. Sunday Express skriver att drottningen och prins Philip förra året hade som tradition att kolla ett avsitt varje lördag kväll.

Vanessa Kirby, som spelar prinsessan Margaret i serien, visste också någon som hade hört prinsessan Beatrice, eller om det var prinsessan Eugenie, säga att drottningen följde serien och att hon älskade den. Men allt är helt obekräftat.

Ni kan se sändningen i Morgonstudion här. Jag är med från kl.6.52