Tidigare i höstas hörde Resumé av sig och frågade om jag kunde skriva en artikel om den amerikansk-brittiska artisten Beatie Wolfe. Hon har vid 30 års ålder gett ut tre album på väldigt innovativa sätt där hon blandat gammal och ny teknik. Just då pågick London Design Festival och på Victoria & Albert Museum hade de tillägnat en avdelning bara åt henne.

Jag begav mig till utställningen för att få bättre koll på vad det handlade om. Därefter var min tanke att kontakta någon PR-person för att fråga om jag kunde få göra en intervju med Beatie Wolfe. Genom åren har jag säkert gjort ett 50-tal intervjuer med artister och skådespelare. Oftast är det en väldigt omständig process att få till en intervju och de ställer sällan upp om de inte har ett album eller film att lansera. Jag hade därför låga förväntningar om att träffa henne med kort varsel.

Men väl på plats på Victoria & Albert Museum var Beatie Wolfe där i egen hög person. Hon hade varit där hela veckan och personligen visat utställningen för nyfikna besökare. Jag frågade om hon ville ställa upp på en intervju och fick svaret att det inte var några problem. Beatie Wolfe gav mig en 45 minuter lång enskild visning och jag blev verkligen imponerad över vad hon har åstadkommit hittills under sin karriär. Resultatet av vårt samtal, som hade kunnat bli en minst fyra gånger så lång artikel, går att se nedan.

Artikel om Beatie Wolfe i Resumé